Lemn masiv stejar

Beneficiile mobilei din lemn masiv

Beneficiile mobilei din lemn masiv

Fără îndoială, mobila din lemn de stejar reprezintă o metodă de înfrumusețare pentru orice casă, deoarece mobilierul din lemn masiv este unic și distinctiv ,neexistând două bucăți de lemn asemănătoare. Finisarea și vopsirea pieselor de mobilier sunt procese ulterioare care pot transforma lemnul brut în accesorii rafinate și perfect funcționale.

Tendința mobilierului din lemn atrage, lucru și mai bine de înțeles când vine vorba despre avantajele pe care le prezintă.

 

Avantajele mobilei din lemn masiv

Avantajele mobilei din lemn masiv

Alegerea mobilierului reprezintă un pas important atunci când vine vorba de amenajarea unei case. Obiectele de mobilier nu numai că trebuie să se încadreze într-un anumit stil de design interior și să respecte anumite tematici, însă totodată trebuie să fie de calitate.

 

Așadar, avantajele mobilierului din lemn masiv sunt:

 

Design unic – nimeni nu poate contesta mobilierul din lemn masiv. Acesta te ajută să realizezi un design interior clasic, foarte călduros, simplu și totodată primitor. 

 

Rezistent în timp și ușor de recondiționat – mobilierul din lemn masiv poate fi lăsat moștenire următoarelor generații și cu siguranță se va prezenta la fel de bine ca în primele zile de după achiziție. Dacă tendințele de design interior se schimbă cu timpul, mobilierul din lemn masiv este ușor de recondiționat. Poate fi restaurat și adaptat conform noilor vremuri, iar vârsta acestuia va fi ușor de mascat.

 

Oferă stil și intimitate – mobilierul ales nu trebuie să ofere doar comoditate, ci și intimitate, iar totodată să transmită sentimentul de acasă. Prin alegerea mobilierului din lemn masiv oferi fiecărei camere personalitate și rafinament.

 

Ușor de personalizat Mobila din casă trebuie aleasă după stilul persoanei care va locui în ea, iar un alt avantaj al mobilierului este posibilitatea personalizării în funcție de stilul și nevoile cumpărătorului.

 

Rezistență la greutate – dacă optezi pentru o bibliotecă din lemn masiv, nu va trebui să îți faci griji în legătură cu rezistența rafturilor. Vei putea pune toate cărțile tale în bibliotecă, indiferent cât de grele sunt, iar rafturile nu vor fi afectate.

 

Există diferite tipuri de lemn utilizate pentru fabricarea mobilei de diferite soiuri. În principal, lemnul este derivat din două tipuri de arbori, în special din conifere și din foioase. Coniferele, precum bradul, pinul, molidul produc lemn de esență moale, în timp ce foioasele precum stejarul, mahonul, artarul, ciresul, produc lemn de esență tare.